24 Nov 2020
Support Center » Knowledgebase » Hoe kan ik mijn gewiste foto's terughalen.
 Hoe kan ik mijn gewiste foto's terughalen.
Solution Het redden van foto's op de geheugenkaart.

Er zijn verschillende programma’s die je met deze taak kunnen helpen.
Eén van de meest bekende is vermoedelijk wel het gratis programma"Pc Inspector Smart Recovery" dat men kan downloaden op www.pcinspector.de.

Na het installeren van dit programma schrijft deze alles van het geheugenkaartje naar je harde schijf. Pc Inspector Smart Recovery kan verschillende bestandsformaten herkennen, waaronder jpeg en tiff. Nadat je aangegeven hebt op welke plek de geheugenkaart zich bevindt en in welk bestandsformaat de foto’s zijn opgeslagen, kan je de herstelprocedure starten.

De foto’s die hersteld zijn kan je even later bekijken in het mapje dat je gekozen had om ze op te slaan. Als dit niet werkt, kan je via een nog grondiger analyse van het kaartje proberen de foto’s te redden.

Als het herstelprogramma gelukt is en de foto’s op je harde schijf staan, is het altijd best de geheugenkaart te formatteren. Dit doe je bij voorkeur in de camera zelf.

Uiteraard zijn er meer programma’s op de markt. Zo is er van Sandisk bijvoorbeeld het Sandisk’s Rescue Pro ( http://www.sandisk.com/retail/rescuepro.asp ).

Nog een aantal andere, betalende programma’ s op een rijtje:

PhotoRescue: http://www.datarescue.com/photorescue/
Object Rescue: http://www.objectrescue.com/
Digital Photo Recovery: http://www.photosrecovery.com/digital_photo_recovery.htm

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen; zorg er dus voor dat je je geheugenkaart altijd in de camera formatteert. Dit voorkomt al heel wat problemen.

Succes ermee. Hopelijk heb je zo weinig mogelijk nood aan deze software.

Article Details
Article ID: 17
Created On: 16 Jul 2008 10:18