24 Nov 2020
Support Center » Knowledgebase » Quoten (de tekst van iemand anders in mijn eigen reactie opnemen)
 Quoten (de tekst van iemand anders in mijn eigen reactie opnemen)
Solution Handiger dan het kopieren en plakken van tekst, is het gebruik van de Quote-knop(pen).

Op elk venster van iemand die commentaar gegeven heeft in een discussie, staat er aan de onderzijde (rechts) een knop waarop "Quote" geschreven staat.

Als je nu het commentaar van die persoon wil overnemen in je eigen antwoord, dan klik je op de Quote-knop in het venster van die andere reactie.
Dan krijg je het scherm zoals je het altijd krijgt om te reageren, maar ... met de tekst van die andere persoon al ingevuld.

De tekst van het andere forumlid staat op jouw kladblad dan tussen twee codes: [QUOTE] en [/QUOTE]. De software van BD herkent op die manier het begin en einde van de tekst die van een gekleurde achtergrond voorzien moet worden.
In de tekst van die andere inzender (tussen die twee knoppen) kan je naar hartenlust wissen, knippen en plakken. Bijvoorbeeld als je de tekst te lang vindt, of slechts een deel van de tekst wil gebruiken.
Het getuigt van goed fatsoen, dat je aan de essentie van andermans tekst niets wijzigt door bijvoorbeeld belangrijke woorden te veranderen of de zinsconstructie te wijzigen.
Zorg bij het bewerken van die tekst dat de begin- en eindknop intact blijven.

Voor die eerste quote-knop of achter de laatste quote-knop kan je je eigen commentaar typen.

Als jouw bericht helemaal klaar is, gebruik dan de knop "Bericht bekijken voor verzending". Boven jouw kladblad verschijnt dan een voorbeeld van hoe jouw reactie er op de site uit zal zien. Is er iets fout, dan verbeter je dat op het kladblad en klik je daarna opnieuw op de voorbeeldknop om de verbeterde versie te zien.
Als alles naar wens is, kan je met een gerust geweten op de knop "Bericht versturen" klikken.

Klaar is Kees!

In elke reactie op de site staat naast elke grote quote-knop ook nog een klein quote-knopje. Die knopjes gebruik je als je meerdere reacties (van verschillende forumleden in hetzelfde draadje) in je eigen reactie wil citeren. Klik eerst (in een volgorde naar believen) op de kleine quote-knopjes. Daarna op eender welke grote quote-knop om op het kladblad te komen. Daar zie je dan al die citaten in de volgorde waarin jij ze hebt aangeklikt.

Je kan al oefenen, door bijvoorbeeld ergens in het antwoord van een ander op zo'n Quote-knop te klikken. Zolang je niet op "Bericht versturen" klikt is er niets aan de hand. Ben je uitgespeeld, dan klik je gewoon ergens op "forum" of zo. Die speeltuin gaat dan gewoon de vuilnisbak in.

Article Details
Article ID: 18
Created On: 20 Jul 2008 00:48